Polis: Fight for the Hegemony

Welkom in de 5de eeuw voor Christus, in de pracht van de Polis, de stadstaten van de Griekse cultuur die het culturele centrum van de beschaving vormden tijdens hun tijd. Cultuur en bloed, glorie en verwoesting gaan hand in hand in deze spannende en unieke historische periode, waarin de ambitie van Athene en Sparta hen leiden in een lange strijd voor overwicht.


Voorafgaandelijk deze confrontatie voelden de Griekse polis zich tijdens de Perzische oorlogen onder druk gezet tot overgave aan de Perzische macht waardoor ze hun identiteit en autonomie zouden verliezen. Samen vooruitziend naar een mogelijke uitroeiing deed een sterk gevoel ontstaan in de verschillende polis, die samen spanden onder het commando van de twee belangrijkste polis, Athene en Sparta, en met overtuiging te vechten om te overleven slaagden ze erin een sterke vijand te verslaan.  Niettemin begonnen de beide machten , met tegenovergestelde gedachten over de regering, leger, economie en vele aspecten over het begrijpen van de samenleving, te wantrouwen. Dit veroorzaakte een veroverings- en militaire strijd die uiteindelijk in een episch gevecht tussen beide resulteerde.


Polis: Fight for the Hegemony is een 2 speler spel, dat je kan vergelijken met een civilization light.
Het speelt zich af tijdens het begin van het conflict tussen de 2 voornaamste Polis. De winnaar is die persoon wiens rijk een grotere populatie en meer prestige heeft.

Het belangrijkste in dit spel is je mensen te eten geven. Bloem was erg schaars in Griekeland, dus beiden spelers moeten hun goederen goed beveiligen en de route naar de 5 markten moeten ze ook nauwlettend in de gaten houden. Elk gebied kan je een verschillende grondstof opleveren, zoals hout, metaal, wijn, olijfolie, zilver en een beetje bloem. Om te kunnen ontginnen, heb je mensen nodig. Maar mensen hebben op het einde van de dag voedsel nodig.


Daarnaast lever je nog een strijd over elk gebied, alsook om de routes naar Egypte en Perziƫ te beschermen. Met deze landen kan je namelijk goedkoper ruilen.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts