Chicago stock exchange

Eindelijk een spel voor de wanna-be economen onder ons ? Dat zou kunnen. We gaan in ieder geval op zoek naar de beste handelaar in aandelen op de Chicago Stock Exchange.


Spelers handelen in goederen, met als doel de meest waardevolle goederen voor zichzelf te houden, en de waarde van de goederen van de tegenspelers proberen te laten kelderen. Om het spel te starten worden de 36 tokens geschud. Daarop staan de 6 soorten goederen. Ze worden in 9 stapels op de tafel geplaatst in een cirkel.


Tijdens een beurt beweegt de actieve speler een pion 1 tot 3 stapels ver, en neemt dan de bovenste tokens van de 2 stapels die aan zijn pion grenzen. Hij mag 1 token houden voor zijn eigen voorraad, en het andere token verkopen. Hierdoor zal de waarde van dat goed met 1 verminderen. Zodra er nog maar 2 stapels over blijven, is het spel ten einde en de spelers tellen de waarde van hun goederen op.


De gevorderde versie van het spel kan je anders spelen : de actieve speler mag eender hoeveel vakjes in de richting van de klok met zijn pion bewegen, maar moet stoppen als hij een stapel bereikt waar boven op eenzelfde goed ligt als dat van die stapel waar hij van vertrok. We hopen in ieder geval dat je meer plezier aan het spel hebt dan de mensen die op de doos staan afgebeeld.

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts