Expedition: Northwest Passage

In 1815 was er een zekere meneer John Franklin die in naam van de Britse Royal Navy een expeditie leidde, om het laatste deel van de Noord-West passage te vinden en te ontdekken, ongeacht de kost dat dit met zich meebracht. De Royal Navy gaf 2 zware schepen, met de naam HMS Terror en HMS Erebus aan Franklin, die volgestouwd waren met wetenschappelijk materiaal, 1000-den boeken, en een 128-koppige bemanning, te samen met eten goed om 3 jaar te overbruggen.


Ze verlieten Engeland in mei en kwamen onderweg enkele walvisvaarders tegen langs de westkust van Groenland. Dat was rond augustus van datzelfde jaar. Daar wachtten ze op beter weer om de Lancaster Sound over te steken. Zodra het weer goed was, zeilden ze onbekende waters binnen, en daarna heeft nooit nog iemand iets van hen gehoord ....



Hun verdwijning veroorzaakte heel wat ophef in Engeland, en verschillende Britse en Amerikaanse expedities werden op poten gezet om hun te vinden. In dit spel zijn de spelers de leider van zulke expeditie. De spelers zullen zich ook moeten wagen in de gevaarlijke ijskoude zee om het lot van Franklin en zijn bemanning te achterhalen, en om te slagen waarin zij mislukten.


De spelers moeten hun bemanning op hun schip of op hun slede inzetten om verschillende acties te kunnen doen, zoals verkennen, bewegen of tips te verzamelen over de vorige expeditie. Naarmate het spel vordert, zullen de seizoenen verder gaan en zullen gedeeltes van de zee vast vriezen. Boten zitten daar helemaal vast, gelukkig kan je met een slee wel over ijs verder ontdekken. Punten verzamelen je door tips te verzamelen, het gebied in kaart te brengen, en door de NorthWest Passage te ontdekken.
Maar om mee te mogen doen aan de puntentelling, zal je altijd op tijd terug in Groenland moeten zijn met je boot !


Dit spel werd geschonken door Matagot en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Expedition Northwest Passage is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur



Reacties

Populaire posts