Futterneid

Futterneid is één van de vele spellen van de groenharige spellenmakers van 2F spiele. Zoals jullie ondertussen wel weten beginnen al hun spellen met de letter 'F'. Dit spel hoort thuis in de serie van spellen : Friedemann Friese's Friday Project. Dat zijn allemaal spellen waaraan op een vrijdag gewerkt is.


We bevinden ons ergens op een spelavond waar de tafel vol ligt met snacks en snoepgoed. Om het spel klaar te zetten, komt al dat lekkers en ongezond in 5 groepen op tafel te liggen. Elke snack krijgt een waarde gebaseerd op de calorieën, waarna elke speler in het geheim de waarde zal veranderen. Het spel kan nu van start gaan.


Tijdens een beurt, neem je exact één snack meer of minder dan de vorige speler, oftewel steel je van iemand zijn niet bewaarde snacks. Op het einde van het spel laten de spelers hun waarde veranderingen zien aan de andere spelers, en tellen hun score. Dit spel kan gespeeld worden als een normaal spel, zonder echte snacks, maar in het spel zitten 5 kommetjes om snoep in te plaatsen, met aparte regels, dus voel je vrij om eender welke snack te gebruiken. De kommetjes wel uitkuisen nadien aub.



Dit spel werd geschonken door 2F spiele en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten


Reacties

Populaire posts