Hollywood

Altijd al eens in de gesponsorde schoenen van Erik Van Looy willen staan ? Dan is dit het moment met een gezelschapspel over het maken van een film : Hollywood.


Elke speler is de baas van een filmstudio, en jij tracht om de meeste succesvolle blockbusters te produceren. De spelers maken films aan de hand van kaarten die ze trekken of moeten aankopen. De verschillende regisseurs nemen het tegen mekaar op om de meest populaire sterren aan te trekken, want iedereen wilt de grootste acteurs in zijn film. Dat kan de speler meer geld opbrengen en meer Hollywood Awards.


Eerst trekken de spelers om beurt een kaart. Daarna kunnen ze extra kaarten, met een ster, aankopen via een veiling. Vervolgens zal elke speler zijn 9 kaarten op hand gebruiken om één of meerdere films te maken. Een film bestaat minimum uit 3 kaarten : een script, een director en een acteur of actrice. Extra acteurs is optioneel, maar de totale waarde van de film gaat er wel mee naar omhoog. De spelers spelen gedurende 3 productiejaren, en daarna wint de regisseur die het meeste geld wist te verzamelen met zijn knallers van films.Dit spel werd geschonken door Hobby World en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts