Leonardo

We kozen deze maand nog eens voor een kinderspel als spel van de maand.


In het spel ontmoeten we een erg jonge Leonardo Da Vinci, die al redelijk veel bezig was met uitvindingen op die leeftijd. Enkel door de wereld rondom hem te observeren, komt hij tot de meest ongelooflijke uitvindingen. De spelers zullen uitvindingen moeten verzamelen door het juiste materiaal te verzamelen. In dit geval zijn dat kaarten. Elke uitvinding is een bepaald aantal punten waard, gebaseerd op hoe complex de uitvinding is, en het materiaal dat er voor nodig was.


Voor de start van het spel worden er 6 verzamelkaarten en 3 uitvindingskaarten op de overeenkomstige plaatsen van het speelbord gelegd. Plaats de 3 figuurtjes op de juiste plaats rond de uitvindingskaarten. Alle spelers spelen te samen met deze karakters en kunnen ze allemaal gebruiken in een speelbeurt.

Deze meneer had moeite met de regels van een kinderspel.
Tijdens een speelbeurt laten alle spelers tegelijkertijd één van hun 3 karakterkaarten zien, en één van hun 3 bewegingskaarten. De eerste speler beweegt zijn gekozen figuur in de richting van de wijzers het aantal vakjes die op zijn bewegingskaart staan verder. Daarna :
* als er geen kaarten op het vakje liggen, is zijn beurt ten einde.
* als er een verzamelkaart ligt, plaats hij deze open voor zich op tafel.
* als er een uitvindingskaart ligt, en hij heeft al het benodigd materiaal om deze uitvinding te maken, mag hij deze kaart nemen samen met de uitvindingspion.
* als er een schilderijkaart ligt, speelt hij deze onmiddellijk, waardoor je een voordeel krijgt.

De overblijvende spelers komen vervolgens aan beurt enz ... De startspeler schuift één plaatsje verder in de volgende ronde. Het spel is ten einde als er geen uitvindingskaarten of verzamelkaarten meer zijn.

Dit spel werd geschonken door Ghenos games en is in juni het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts