Letnisko

Hoera, we mogen de dikke nek uithangen in deze Letnisko, want we behoren allemaal tot de elite groep van landeigenaars in het luxe vakantieresort langs de Warsaw-Otwock spoorweg,en dit ten tijde van 1930.

Zorg dat de vakantiegangers die per trein aankomen een plaatsje vinden om te slapen. Verdien geld van deze welgestelde Poolse vakantiegangers, en investeer het in percelen vol met bossen, goedkope cottages, comfortabele villa's en luxueuze pensionnetjes. Hoe meer luxe je de gasten kunt aanbieden, hoe rijker de toeristen zijn die je zult aantrekken. Maar je mag de minder rijke toeristen niet negeren natuurlijk, zij komen zelfs als het slecht weer is. Anticipeer de trends en investeer je kapitaal op het juiste moment om de rijkste persoon te worden in de Letnisko-Falenica gemeenschap.


Letnisko wilt eigenlijk 'zomerverblijf' zeggen vrij vertaald. Het spel is gebaseerd op de ontwikkeling van zulke verblijven langsheen deze spoorweg halverwege de jaren 30 in de vorige eeuw. Jij koopt dus percelen, bouwt vakantiehuisjes, zorgt dat de toeristen ergens kunnen verblijven, verdient geld en zult je villa's en cottages upgraden. Elk resort type geeft een verschillend aantal overwinningspunten op het einde van het spel. Het spel herbergt een simpel worker placement mechanisme waarbij elke speler met 2 familieleden start in één huis. Beurtelings plaatsen we tokens op één van de beschikbare velden om acties uit te voeren. Nadat alle actie tokens geplaatst zijn, gaan deze terug naar de spelers en voeren ze de acties uit.


Dit spel werd geschonken door Gry Leonardo en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts