Nosferatu

Liefhebbers van Weerwolven, opgelet ! Nosferatu is een kaartspel waarbij je verschillende tactieken kunt uitproberen, waar je mee kan bluffen, en in team kan spelen. Wat wil je nog meer ?


In het begin weet iedereen wie Renfield zal spelen. Dat is het personage dat het opneemt tegen de vampieren. Renfield zelf weet ook wie van de jagers een vampier is, want hij mag zelf de karakterkaarten naar eigen keuze uitdelen. De identiteit van de vampier is wel geheim voor alle andere spelers. Het doel is dat de jagers te weten komen wie de vampier is, en hem of haar doden, voordat de vampier 5 bijtkaarten kan spelen. Mochten de jagers per ongeluk een gewone medemens doden, verliezen ze het spel en wint de vampier.


De spelers starten met 2 kaarten, die kunnen bestaan uit geruchten, onderdelen, bijten en nachtkaarten. Renfield zal hier ook een beetje als spelleider fungeren.
In het begin van een ronde mogen de spelers beurtelings 2 kaarten trekken, en er één open afleggen, de ander komt gedekt op de actie stapel.


Op het einde van de ronde zal Renfield alle actiekaarten schudden en deze laten zien.
Indien de stapel enkel onderdelen bevat, mag de speler die de staak heeft om de vampier te doorboren, één van de rituelen kiezen die Renfield moet uitvoeren, zoals een karakter bekend maken, of een bijtkaart verwijderen. Als er bijtkaarten tussen zitten, zullen deze worden toegekend aan de jagers, waardoor deze één kaart zal moeten afgeven. Nachtkaarten in de stapel zullen aan een soort van klok worden toegevoegd die Renfield aan de start van het spel klaar heeft gelegd.
Als er een ochtendkaart wordt omgedraaid, mag de jager met de staak iemand neersteken, waardoor het spel ten einde komt. Afhankelijk of de vampier of een mens werd gestoken, ken je de winnaar(s).

Dit spel werd geschonken door Grosso Modo en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 5 - 8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts