Pagoda

Bij Pagoda nemen 2 spelers het tegen mekaar op in het bouwen van .... juist ja, pagoda's. Ze bestaan uit verschillende lagen die uit 6 verdiepingen kunnen bestaan.


Elke speler heeft 5 open en 2 gedekte gekleurde kaarten voor zich liggen, en deze kaarten worden gebruikt om gekleurde zuilen en verdiepingen van de pagode te bouwen. Zodra een zuil op de basis geplaatst werd, moeten alle andere zuilen dezelfde kleur hebben. Als iemand een 4de zuil op een verdiep zet, plaatst deze ook het verdiep op deze zuilen. Dit verdiep moet ook in dezelfde kleur zijn dan de zuilen.


De spelers scoren punten door zuilen te bouwen. Een zuil op het onderste niveau is 1 punt waard, een zuil op de tweede verdieping 2 punten, en zo verder. Als een speler een verdiep kan plaatsen, krijgt hij hiervoor ook één punt en 2 acties die overeenkomen met die kleur op zijn persoonlijk actiebord.
Het 4de verdiep zal onderste boven geplaatst worden, zodat er één gekleurde stip zichtbaar is. Er kunnen 2 zuilen op deze stip gezet worden, die elk 5 punten waard zijn. Zodra deze 2 zuilen er staan, is de pagoda klaar. In totaal bouwen de spelers 3 pagoda's om te zien wie de beste bouwer is.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts