Tales & Games: The Three Little Pigs

Tales & Games is een serie van spellen en/of verhalen. Zo is daar The three little pigs, die we hier bespreken, maar ook Baba Yaga en De haas en de schildpad.  De speldoos springt onmiddellijk in het oog, want deze ziet er uit als een echt boek. Erg mooi als je ze allemaal kunt verzamelen om op je spellenschap te zetten.
Jij bent een klein varkentje - maar dat wisten we al - en je grootste wens is om een mooi en sterk huis te bouwen waar je de lange winteravonden kunt doorbrengen. Je zult geen schoppen of truweeltjes nodig hebben om je huis te zetten, dat zal hier met dobbelstenen gebeuren. De spelers zullen wel moeten oppassen voor de wolf die hier ronddwaalt. Zijn enige doel is om je mooi huisje omver te blazen.


The three little pigs is een gemakkelijk en leuk dobbelspel voor de hele familie. Tijdens je beurt dobbel je met de special roze dobbelsteen tot 3 maal toe. Je zult trachten om symbolen te dobbelen die je kan omruilen voor deuren, ramen en daken, die allemaal gemaakt zijn van ofwel stro, hout of steen. Hoe mooier en groter jou huis is, des te meer punten je zult scoren op het einde van het spel.
Dobbel je echter 2 wolf symbolen, mag je iemand zijn huisje omver blazen.


Bij in de doos vinden we een geïllustreerde versie van dit beroemd sprookje.
Three little pigs is het spel van de maand juli bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door Iello.



Aantal spelers :2 - 5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts