Greedy farm

Laat de Taiwanese letters op deze doos je niet afschrikken. Er zit gelukkig een korte Engelstalige handleiding bij, en de kaarten hebben duidelijke afbeeldingen, zodat zelfs 5-jarigen dit spel kunnen spelen. Jammer genoeg staat de Engelse vertaling boordevol fouten. Het is al een belevenis op zich om deze handleiding te lezen.


In een land ver weg van hier (waarschijnlijk in Taiwan) staat een boerderij met de naam Greedy Farm. De boer heeft vele groenten geplant en dieren gekweekt. Op een dag ontdekte de boer dat er verschillende ongedierte zijn dieren en groenten kwamen lastig vallen. De boer kondigde aan al zijn assistenten aan : ' Diegene die mij de gezondste oogst kan produceren, en het ongedierte kan verdrijven, zal een mooie beloning krijgen'.


Iedere speler krijgt een stapel kaarten gedekt voor zich op tafel. Tijdens je beurt flip je een kaart open en leg je deze in het midden van de tafel, zodat deze geen andere kaarten raakt. Dat doen de andere spelers ook. Dat moet snel gebeuren zodat iedereen even snel kan zien over welke kaart het gaat.
Afhankelijk van de situatie, zal je zo snel mogelijk kaarten moeten vastpakken. Zoals bijvoorbeeld als er 4 dezelfde kaarten van een groente of dier op tafel liggen. Of als er een pest kaart komt, zoals de slak, die aardbeien zal opeten.  Dan moet je als de bliksem die pest kaart nemen. Die kaarten komen voor jou te liggen en scoren op het einde van het spel punten.

Dit spel werd geschonken door Swanpanasia en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 5 minuten

Reacties

Populaire posts