Mascarade

De spelers zullen bij Mascarade met 6 geldstukken en een willekeurig karakterkaart starten. Die karakterkaarten blijven net lang genoeg open liggen, zodat iedereen ze kan memoriseren. Daarna worden ze omgedraaid. Jouw doel : probeer als eerste 13 geldstukken te verzamelen. Nu zal je denken : ach easy ... ik begin al met de helft ... maar je kan geldstukken even snel verliezen als je er kan winnen.


Tijdens een speelbeurt mag je één van de 3 beschikbare acties uitvoeren :
* Kondig je karakter aan : maak gebruik van de speciale eigenschap van dit karakter. Je hoeft daarom die karakterkaart niet voor jou te hebben liggen om die actie uit te voeren, maar als iemand anders zegt dat zij/hij dat karakter is, en hun kaart omdraaien om dat te bewijzen, mag deze persoon de actie uitvoeren in plaats van de originele speler. Die verliest dan ook nog eens een geldstuk aan het tribunaal.
* Wissel kaarten : neem een andere speler zijn karakterkaart te samen met die van jou, hou ze onder de tafel, schud ze, en geef één kaart terug aan die speler. Jij zult nog weten welk karakterkaart je hebt, maar alle andere spelers hebben er geen idee meer van.
* Kijk in het geheim naar jou karakter, om er zeker van te zijn wie je bent.


De speler die als eerste 13 geldstukken heeft is de winnaar.
In de speldoos vinden we meer karakterkaarten terug, dan er spelers zijn. Dit kan het spel zeker elke keer verschillend maken. In het begin zal wel aangeraden worden om met een vast setje te spelen.


Dit spel werd geschonken door Repos production en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke
Mascarade is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-13
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts