Urban sprawl

In deze Urban Sprawl kan je de groei van een kleine dorpje tot een enorme metropool naspelen. Jij neemt de rol van een ondernemer, politieker, zakenman, enz ... Rijkdommen en punten kan je verkrijgen en verliezen doorheen het ganse spel.In het begin zet je gebouwen die je misschien later in het spel zult afbreken voor groter en betere gebouwen. Je verzamelt toelatingen om nieuwe gebouwen te zetten, en je streeft ernaar om in één of meerdere zones de meerderheid te krijgen.


Het spelbord bestaat uit een grid van straten, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld New York. De gebouwen zullen op deze grid geplaatst worden en gemarkeerd met kleine blokjes. We geven toe dat dit nogal abstract overkomt, en dat velen hier misschien echte gebouwen hadden verwacht.

Tijdens een speelbeurt krijg je 6 actiepunten waarvan je er één mag gebruiken.
Zo kan je nieuwe toelatingen kopen, nieuwe gebouwen zetten en een bouwcontract verkrijgen. Het aantal actiepunten dat je daarvoor moet spenderen is variabel, afhankelijk van waar de gekozen kaart op het bord ligt.


Tussen 2 beurten van spelers in, is er een soort van reset fase, waarbij gebeurtenissen kunnen voorkomen, of waarbij verkiezingen kunnen gehouden worden. Maar het hoofddoel blijft om gebouwen op te richten in die zones waar de meeste punten te verdienen zijn. Hou er dan ook nog rekening mee dat de gebouwen nog in waarde kunnen stijgen. Start je bulldozer en bouwen maar !

Dit spel werd geschonken door UGG en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 3 uurReacties

Populaire posts