Trajan

De setting waarin we ons bevinden is het oude Rome, waarin de spelers hun invloed en hun kracht in verschillende gebieden trachten te vergroten. Dit zowel voor de politieke invloed, ruilhandel, op militair gebied en nog verschillende andere vlakken. Een speler heeft telkens 6 mogelijke acties : bouwen, ruilen, forum tegels nemen, gebruik maken van je leger, de Senaat beïnvloeden, en Trajan tegels op je speelbord plaatsen.


In het begin van het spel krijgt elke speler 2 verschillende gekleurde speelstukken in elk van de 6 secties in de kommetjes op zijn speelbord. Tijdens een beurt neem je al de speelstukken uit 1 kom, en die verdeel je één voor één in de kommen volgens de wijzers van de klok. Zodra het laatste stuk geplaatst is, mag de speler de actie uitvoeren van die laatste kom. Indien dan ook nog eens de gekleurde speelstukken in die kom overeen komen met die van de Trajan tegel naast de kom, mag die speler een extra actie die op die tegel staat uitvoeren.

Met die acties probeer je zoveel mogelijk overwinningspunten te behalen, maar je zal ook proberen om straffen te ontlopen. In het Forum zal je de vraag van het publiek proberen te voldoen. In de Senaat probeer je invloed te verkrijgen voor punten. Met je leger neem je controle over gebieden in Europa, waardoor je extra punten kunt scoren.


Dit spel werd geschonken door Passport Game Studios en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Trajan is te koop bij het spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten per speler

Reacties

Populaire posts