Hexenküche

Dit spel is al een 10-tal jaar oud, maar toen we het uitgesteld zagen op de spellenbeurs in Essen vorig jaar, op de stand van Beleduc, waren we meteen verkocht. Enkel het uitzicht alleen al doet je zin krijgen om het te spelen. Maar hebben alle spellen van Beleduc dit niet ?


Wat is er allemaal aan een pruttelen en het borrelen in de potten van de heksen ? 4 heksen zijn volop bezig allerlei magische drankjes te brouwen in hun grote zwarte potten, maar ze hebben alle vier nog 7 paddenstoelen nodig voor het gif dat ze aan het maken zijn. De heksen zullen enkel de paddenstoelen kunnen krijgen als hun kleur overeenkomt met de kleur van de dobbelsteen.


Als de kleur onder de paddenstoel overeenkomt met de de dobbelsteen, ben je een stap dichter om er 7 te verzamelen. Klopt de kleur niet, zal je de paddenstoel terug moeten zetten, maar dan moet je proberen om de kleur dat deze had, te onthouden. En wil je het spel wat moeilijker maken voor wat oudere kinderen, kan je het speelbord draaien na elke beurt.


Beleduc staat bekend voor de houten kwaliteitsvolle spellen, en dat is nu niet anders.

Hexenküche werd geschonken door Beleduc is het spel van de maand september bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts