Skirmish! The Scrambles

Bij Skirmish! The scramble moeten de spelers hun monsters gebruiken om schatten te kunnen krijgen, die achtergelaten zijn door avonturiers. Heb je meer schatten dan een tegenstander, of heb je 4 schatten in totaal, ben je de winnaar.


Elke speler krijgt een kleine stapel monsterkaarten die genummerd zijn van 1 tot 9, 5 spreukkaarten en 2 nepkaarten. Deze stapel wordt door mekaar geschud en dan worden de 2 dummy kaarten te samen met de eerste 4 kaarten van de gedekte stapel op hand genomen, zodat je er in totaal 6 op hand hebt. De 7 schatkaarten met waarden 1 tot 7 worden door mekaar geschud, en 5 van deze kaarten worden gedekt op tafel geplaatst.


Een ronde begint door de schatkaarten om te draaien. Elke speler zal eerst een enkele kaart gesloten spelen, daarna zal deze open komen te liggen, en wordt hun hand aangevuld met een nieuwe kaart.
Daarna leggen ze elk 2 gesloten kaarten op tafel, en ook deze worden samen open gespeeld.
Een van die kaarten kan een spreuk zijn, waarop dingen kunnen staan zoals steel een kaart van een tegenstander, of vermoord alle monsters op tafel. De speler die uiteindelijk het hoogste levende monster voor zich heeft liggen, wint de schat.

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts