Stockholm

Je hebt zo soms van die spellen die je op een spellenbeurs snel voorbij loopt, gewoon al om het feit dat de stand er niet mooi uitziet, of omdat het spel er erg basic met weinig schwung of tierlantijntjes uit ziet. Maar dat kunnen best wel eens leuke spellen zijn. Enkel jammer dat de beginnende uitgevers niet over meer budget beschikken om de dingen wat op te frissen.



Ik heb het hier over Stockholm. Een eerste gedacht is : wat nu ? Een spel in een pizza doos ? Jawel. Het ziet er allemaal heel erg basic uit. Maar om het daarom geen kans te geven ... nee hoor.
Stockholm speelt zich af over 6 jaren. Elk jaar zal je in het geheim je actie punten verdelen over zaken zoals werken, studeren en sociale activiteiten. De spelers die kiezen om te gaan werken zullen meer inkomen krijgen, spelers die meer studeren krijgen een studiebeurs en een kot, spelers die actief zijn in het sociale gebeuren mogen als eerste kiezen op de huizenmarkt.


Het doel van het spel is het maximum te behalen in twee van de 3 scoresporen : verstedelijking, levensstandaard of zee & bos. En als je in het spel een appartement kunt vinden met meer dan plaats genoeg, kan je samenspelen met die speler.

Dit spel werd geschonken door Mondainai en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts