Braverats

We schrijven het jaar 1300 na Christus, te Schotland, toen dit deel nog bij Engeland hoorde. Of wacht eens even, dat is pas vandaag of ze beslissen of dit deel van het land apart gaat bestaan ....
Er speelde zich toen in de hooglanden ook al een onafhankelijkheidsstrijd af tussen de onderdrukte clans van MacBlue en de koninklijke tiran Royal Red. In 1298 vindt er een beslissend treffen plaats. Alle middelen worden ingezet. Het zal erom spannen : gaat Willy er met de overwinning vandoor of strijkt Hughie alle eer op ?


Het treffen wordt nog iets ingewikkelder : Willy Wallace is heimelijk verliefd op de dochter van Hughie de Cressingham, terwijl deze helemaal weg is van de dochter van Willy. De winnaar van deze amoureuze strijd wordt degene, die als eerste zijn geliefde verschalkt.


Braverats bestaat al een tijdje, het werd eerst uitgebracht onder de vrij korte naam 'R'. Zelden vinden we leuke spelletjes met zo weinig materiaal. Love letter is een super spel met slechts 16 kaarten. We zijn benieuwd of jullie deze Braverats ook zo leuk gaan vinden, want ook dit spel bevat slechts 16 kaarten.

Beide spelers krijgen 8 kaarten op hand, genummerd van 0 tot 7. Elke kaart heeft een eigen speciale kracht. Beide spelers kiezen tegelijk een kaart in het geheim en draaien deze open. De kaart met het hoogste nummer wint de ronde. Maar de speciale eigenschappen van de kaarten kunnen alles overhoop gooien : ze beïnvloeden het spel erg veel.

Dit spel werd geschonken door 999 Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Braverats is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 5 minuten

Reacties

Populaire posts