Euphoria: Build a Better Dystopia

Jij woont in een stad waar je liever niet wilt wonen, met enkele werkmannen tot uwer beschikking. De werkmannen zijn als het waren robotten : deze wereld is het enige dat ze kennen, en jij kan ze naar jou pijpen laten dansen.


De wereld zoals we die altijd gekend hebben, is niet meer. In plaats daarvan is de stad Euphoria tot stand gekomen. Het elite volk van Euphoria is er van overtuigd dat een nieuwe wereld orde nodig is om nog een nieuwe apocalyps te voorkomen. Daarom zullen ze hoge muren rond hun gouden stad oprichten, en zullen ze intellectuele gelijkheid promoten. Baai baai, zwaai zwaai persoonlijke vrijheden ! Maar de mensen van Euphoria zijn niet alleen. Buiten deze stad wonen de mensen die de apocalypse hebben meegemaakt : zij hebben de littekens en de herinneringen om dat te bewijzen.

Diep onder de grond ligt de geheim stad Subterra, die bezet wordt door mijnwerkers, mechaniekers en revolutionairen. Zij hebben een netwerk van pijpen en riolen kunnen maken, met talrijke geheime passages en doorgangen.


Bij Euphoria : build a better dystopia zal jij een team van werkers en aannemers leiden om te proberen om deze wereld jou toe te eigenen. Jij zult doorgangen maken, tunnels graven, markten oprichten, artefacten verzamelen, vennootschappen versterken en geheime opdrachten vervullen.
Euphoria een een worker-placement pur sang, waarbij de dobbelstenen je werkers zijn. Het getal op elke dobbelsteen stelt de kennis van de werker voor. En kennis wilt in deze wereld zeggen : hoe bewust de werker is van zijn situatie. Deze kennis activeert bonussen en interactie met de spelers.


Indien de gezamenlijke kennis van al je werkers te groot wordt, zou het wel eens kunnen dat er eentje jou verlaat. Je hebt ook 2 elite recruit kaarten tot jou beschikking: één daarvan heeft aan jou trouw gezworen, maar de andere moet nog overtuigd worden. Jou overwinning zal afhangen van het zweet van je werkers, de sterkte van je vennootschappen en de tunnels die je graaft om andere gebieden te kunnen infiltreren. Area controle is dus van hoofdbelang in dit spel. Je kan je ook toeleggen op het verzamelen van artefacten, want de waardevolle stukken kan je ruilen voor land.


Dit spel werd geschonken door Morning players en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Euphoria is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts