Get bit deluxe

Get bit, de gewone versie, zag in 2007 al het levenslicht.  Vandaag is er een deluxe versie verkrijgbaar, in een mooie tinnen doos. Eigenlijk had de titel Don't get bit! moeten zijn. Alle spelers krijgen een soort van robotje waarvan je het hoofd, handen, voeten, benen en armen kan uittrekken. Ze worden allemaal op een rijtje gezet op tafel, met daarachter een haai.

Elke ronde spelen de spelers een kaart in het geheim, die gezamenlijk worden omgedraaid. Op die kaart staat een getal van 1 tot 7 (afhankelijk van het aantal spelers). Als je als enige een kaart van een bepaald getal hebt gespeeld, mag je je mannetje helemaal vooraan de zwem rij plaatsen. Heb je eenzelfde kaart dan 1 of meerdere medespelers gekozen, mogen zij allen niet bewegen, inclusief jezelf. En er wordt met het laagste nummer begonnen: die robot mag als eerste zwemmen.

Nadat iedereen aan de beurt is geweest, zal de laatste in rij gebeten worden en deze zal daardoor een arm of been verliezen. De robot die gebeten is, mag al zijn reeds gespeelde kaarten terug op hand nemen en vooraan de rij gaan zwemmen. Ook de spelers die maar 1 kaart meer op hand hebben, mogen hun kaarten terug op hand nemen. Degenen die zonder armen of benen zit, kan niet meer zwemmen en ligt uit het spel.
Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Speelduur: 20 minuten
Leeftijd:  vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 - 6

Reacties

Populaire posts