Kaleido

Jij bent een beroemde kaleidoscope designer in de Edo periode. Op een dag moet je bij de Shogun in zijn kasteel komen. Eenmaal daar aangekomen, zie je een heleboel andere kaleidoscope designers. De Shogun geeft iedereen een opdracht : 'Ik wil een prachtige kaleidoscope hebben. En jullie moeten samenwerken om deze te maken. En de persoon die de mooiste kan maken, zal ik belonen met goud.'
En nu is het aan jou om een meesterwerk te maken !
Bij Kaleido zullen de spelers beurtelings hun gekleurde tegels plaatsen op het speelbord, te samen met 2 witte tegels. Voor of na een speelbeurt kan een speler één van zijn twee extra spelborden plaatsen op het speelveld. Zodra er een hexagonaal spelbord vol is, zullen er punten gescoord worden. De speler die de meeste tegels heeft op het bord, krijgt 8 punten, en de speler die op de 2de plaats eindigt krijgt 4 punten. Na de puntentelling kan de actieve speler het spelbord draaien zoals hij het wil.

Zodra alle tegels geplaatst zijn scoren de spelers punten voor de gevulde vakjes die gecreëerd werden door 3 aangrenzende hexagonale spelborden. De puntentelling is deze keer niet anders dan de vorige keer. De speler die de beste plaatsen wist te bemachtigen op het spelbord, en de tegels wist te draaien zodat deze 2 keer konden gebruikt worden, zal de winnaar zijn !


Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke. Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts