Cat & mice

Voor velen is Step Puzzle Company waarschijnlijk een onbekende spellenuitgeverij. In Rusland zijn ze echter wel bekend, want zij zijn de marktleider wat betreft het ontwikkelen van puzzels en spellen voor kinderen in dat gigantisch land.
Op de spellenbeurs van Essen hebben we deze mensen leren kennen, en deze Cat and Mice zag er zeer aantrekkelijk uit. Zeker voor de kleinere spelers onder ons. Als we de speeldoos openen, zien we al een puzzel op zich : een piramide moet in mekaar worden gestoken, want dit zal het speelveld vormen. Er staat niet voor niets '3D' vooraan op de doos.

De kat heeft een heleboel gaten in de kaas gevonden, en besluit hieruit dat de muizen hierachter zitten : ze zitten weer te smullen van de grote kaasblok ! De poes gaat daarom deze kaas bewaken en proberen de muizen weg te jagen. Dus muizen, opgelet, de kat gaat proberen om jullie van de piramide af te tikken. Als muis kan je je dus best maar haasten naar de top, maar te snel naar boven klimmen is ook niet goed, want je kan zo wel eens in een val trappen .

Dit spel is ideaal voor de fijne motoriek, geheugen en concentratie van de kleinste spelers. Ze leren iets bij over getallen en punten scoren. Ook de oog-hand-coördinatie zal op de proef worden genomen.

Dit spel werd geschonken door Step Puzzle company en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts