Grog island

Zelfs voor de piraten komt er een tijd dat ze op pensioen kunnen gaan, en dat ze niet meer hoeven te plunderen en te veroveren. Maar waar moeten ze dan naar heen ?
Awel, op de 5 eilandjes van Grog Island kunnen ze hun eerlijk gestolen kapitaal investeren in veelbelovende zaakjes, zoals een winkel met houten benen, een winkel voor handpopjes, een workshop om voodoo poppen te leren gebruiken, of in een niet al te populair café 'Grog Hole'.


De basis van dit spel bestaat uit een uniek veilingsmechanisme, dat gebruikt maakt van 5 gekleurde dobbelstenen. De spelers gebruiken deze dobbelstenen om biedingen te vormen en om ze te verhogen. Terwijl de winnaar van de veiling gebouwen tot zich mag toe-eigenen op bepaalde eilandjes, worden de spelers die gepast hebben ook beloond : ze krijgen niet alleen goederen zoals flessen of schatkaarten, maar ze mogen ook het schip van de handelaars bezoeken om goederen te ruilen tegen geld, papegaaien of schatkisten.
Het veilingsmechanisme van Grog Island laat toe om dit spel tactisch te spelen, want op bepaalde momenten zal passen bijna evenveel opbrengen als een veiling te winnen. Het is aan jou om de juiste balans tussen bieden en passen te vinden om de overwinning op zak te steken.
Het spel is ten einde zodra één speler een bepaald aantal gebouwen heeft. Dan zullen alle spelers nog scoren voor hun geheime opdrachten die ze in het begin en tijdens het spel ontvangen hebben. Deze opdrachten kunnen zaken zijn zoals meerderheden bezitten op bepaalde eilanden, of gebouwen van bepaalde types bezitten, of bepaalde goederen verzamelen.


Dit spel werd geschonken door Eggertspiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts