Köbes: Das Brauhausspiel

Bier her! Bier her!
Oder ich fall um, juchhei!
Bier her! Bier her!
Oder ich fall um! 


Een liedje dat vrijwel elke student wel gezongen heeft, toch tenminste als hij of zij af en toe met zijn of haar neus uit zijn boeken kwam en eens een cantus meepikte. In deze Köbes draait het allemaal om bier ! Voor één of andere reden vind ik dat niet erg.

Het spel speelt zich af in de eetkamer van een typische Keulse brouwerij of pub, ook wel een stübe genaamd. Mochten jullie afvragen waar je een leuke kunt vinden in Essen tijdens Spiel, kijk dan zeker hier eens : http://www.dampfe.de

De spelers nemen de rol aan van een Köbes, een garcon die het bier Kölsch serveert. Dat is de naam van het bier in Keulen, Bonn, Düsseldorf en Krefeld. Elke garcon is zijn eigen baas. Hij zal proberen om zoveel mogelijk bier naar de tafels met gasten te brengen, dat hij net voordien gekocht heeft bij de brouwer. Maar niets is zo simpel als het lijkt ... Er zitten voortdurend obstakels in de weg.


Het spelmechanisme is gebaseerd op het alom bekende 'mens erger je niet', waar je met behulp van dobbelstenen over het spelbord moet bewegen. Bij Köbes gebruiken de spelers ook dobbelstenen om hun bier doorheen de brouwerij en café te laten bewegen. Schol !


Dit spel werd geschonken door Emons verlag en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts