Secret moon

Uit de stal van Japon Brand komt ook deze Secret Moon. We zijn blij dat we hiervan een exemplaar te pakken kunnen krijgen, want de meeste spellen van Japon Brand waren op 1 dag uitverkocht op de spellenbeurs in Essen.


En als we er dan ook nog eens bij vertellen, dat Secret moon eigenlijk de opvolger is van Love Letter, dan zal je wel begrijpen dat deze als zoete broodjes over de Aziatisch toonbank gingen.
Het spel heeft ook heel wat weg van Werewolf : 3 spelers zullen deel uitmaken van het prinsessen team. Dat zijn de prinses zelf, de reiziger en de priester. De andere karakters behoren tot het minister team, die uit 1 minister en tot 4 minister soldaten bestaan. De priester kan dan nog kiezen bij welke team hij behoort.


Tijdens het spelen mag je niet praten of tips geven. Je mag enkel antwoorden op de vragen zoals dat in de regels staat. Elk rondje zullen er kaarten verdeeld worden die de speelvolgorde bepalen, en elke speler zal volgende acties kunnen uitvoeren :
* Vraag een speler bij welk team hij hoort.
* Bekijk in het geheim het karakter van een andere speler.
* Beschuldig een andere speler. Is dit juist, dan zal zijn karakter onthuld worden. Is het fout, dan zal het karakter van de actieve speler onthuld worden.
* Verwijder een speler met open karakterkaart.

Het team van de prinses zal winnen als ze 3 rondjes kunnen overleven of als de minister elimineren.
Het team van de ministers winnen als ze de prinses elimineren.

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 5-8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts