Vudù

Ben je klaar om je onder de duistere magiërs van het oude Egypte te begeven ? Eeuwenoude tovenarij, lugubere voorspellingen en eindeloze vloeken zijn je niet vreemd ? Maak je dan klaar voor de grootste machtsstrijd ooit over zwarte magie !

De spelers spelen in dit spel allemaal de meest rare tovenaars die je ooit gezien hebt, en ze willen allemaal hun vloeken en zwarte magie gebruiken om het leven van hun vijanden zo onaangenaam mogelijk te maken. Tijdens een speelbeurt dobbel je met 5 dobbelstenen. Daarop vinden we allerlei ingrediënten zoals pompoenen, doodshoofden, kraaien, vleermuizen en spoken. Na het innen van je ingrediënten kies je of je nieuwe kaarten neemt, of nieuwe voorwerpen of een vloek wilt uitspreken.


Elke vloek heeft een krachtige effect zodanig dat je jouw tegenstander forceert om op een bepaalde manier te spelen. Bijvoorbeeld : hij moet de rest van het spel met zijn tong buiten zijn mond spreken, of die persoon mag maar met 1 hand spelen, of hij/zij moet elke speelbeurt een rondje rond de tafel lopen. Voor elke vloek die je kunt uitspreken, krijg je punten. Maar je zult nog meer punten scoren als je tegenstander iets van die vloeken vergeet uit te voeren tijdens hun speelbeurt.


Kortom, weer een prachtig partyspelletje, en zeker als de deelnemers al een glaasje op hebben kan dit spel hilarische situaties met zich meebrengen. Nog een leuk detail : er zit een klein voodoo popje in de doos. 8-)

Dit spel werd geschonken door Red Glove en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts