Assel Schlamassel

Iedereen kent vast en zeker wel de serie van ongedierte-spellen van 3 Magier Spiele ? Zo was daar vroeger al kakkerlakkenpoker, kakkerlakkensoep, kakkerlakkensalade, valse motten enz ... Ze behoren allen tot de Drei Magier Ugly Animals reeks. Daar mogen we er nu eentje aan toevoegen met de naam Assel Schlamassel, of Woodlouse Chaos in het Engels, of Termieten chaos in het Nederlands.


In dit beestig spelletje zullen de spelers hun beestjes moeten kennen, maar ook weten hoeveel beestjes hen lastig vallen. Elke speler start met 3 kaarten in hun score stapel. Elke kaart is één van de vier types van een vies beestje, waarbij er één tot vijf beesten op een enkele kaart staan. Er wordt dan één kaart van elk soort dier in het midden van de tafel geplaatst in een rij.


De stapel met 15 tot 18 kaarten zal men ook in het midden van de tafel plaatsen, en beurtelings zullen de spelers een kaart trekken, en proberen duidelijk te maken aan de andere spelers welk dier en hoeveel ervan op die kaart staan. De spelers mogen echter niets zeggen. Wat ze wel mogen is in een aantal keer in hun handen klappen om aan te geven hoeveel dieren er op de kaart staan, en een aantal keren op de tafel kloppen om aan te geven in de hoeveelste rij het dier op tafel ligt.

Je zult een manier moeten vinden om dit voor je tegenstanders moeilijk te maken. Je kan bijvoorbeeld zeer snel in je handen en op tafel kloppen, of afwisselend op tafel en dan in je handen, en dan terug op tafel. Het is namelijk zo als je tegenstanders niet kunnen raden welke kaart je hebt, dat ze dan een kaart van hun score stapel aan jou moeten geven. Wie op het einde van het spel, en dat is als de stapel kaarten op is,  de meeste kaarten heeft is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Drei Magier Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts