Bedpans & Broomsticks

Bedpans en Broomsticks is van de hand van de Belgische ontwerper Frederic Moeyersoen. Jullie kennen hem vast en zeker wel van spellen zoals Saboteur en Nuns on the run. Deze bedpans & broomsticks is in hetzelfde genre dan Nuns on the run.


Het is dus een achtervolgingsspel waarbij de ene speler de controle heeft over de jagers en de andere spelers worden opgejaagd. In dit geval zijn de jagers de gemene dokter en de zusters van de Orde van de Shady Pines Village Retirement Home : een rusthuis dus. De speler die opgejaagd wordt zijn de oudjes en de patiƫnten die er verblijven. Ze willen namelijk zo snel mogelijk ontsnappen, want ze worden er mentaal gefolterd.


Er zijn verschillen uitgangen uit dit rusthuis, enkel kan geen enkel oudje onthouden waar deze precies zijn. We weten wel dat onze spelers geen uilen zijn, en om dit te simuleren zal elke speler een kamer en gang tegel plaatsen telkens als ze naar een plaats bewegen waar ze een gang naar de uitgang kunnen zien. Er kunnen zo dus verschillende tegels tegelijkertijd in het spel komen.


Via dobbelstenen zal er bewogen worden, maar hoever je mag bewegen hangt van het personage af.
In het begin zal je wel even de handleiding er moeten bijnemen om te zien hoever welk personage mag bewegen, maar na een tijdje kan je wel zonder. De oudjes zijn toch nog bij de pinken, want ze hebben voor elk van hen een namaakpersoon gemaakt, om de dokter en de zusters af te leiden.
Deze afleidingen kunnen ook nog apart bewogen worden. Een oudje is pas gevangen als deze door 1 dokter of door 2 zusters gevangen wordt op eenzelfde vakje.


De uitgangen zullen nog niet in het begin van het spel aanwezig zijn. Die worden door de jagers op het speelveld geplaatst als er voldaan is aan een bepaalde situatie. Er zijn ook nog 2 setjes met liften en trappen aanwezig op de tegels. Wel waar wacht je nu nog op ! Jagen is de boodschap.

Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts