Dungeon Bazar

Zijn jullie ook zo benieuwd naar dit nieuwste spel dat van dezelfde hand is als de designers van Tzolk'in ? Wij in ieder geval wel !


De spelers zijn handelaars die proberen om het juiste materiaal bij mekaar te krijgen om aan helden te verkopen. Het zijn die helden die bereidwillig zijn om in een dungeon of kerker te gaan om een draak te bekampen. Wat de helden echter niet weten is dat de draak en de handelaars een overeenkomst hebben.

Het speelveld bestaat uit 9 losse vierkantige tegels die willekeurig op de tafel geplaatst worden. Het stellen verschillende kamers voor en ze zijn met mekaar verbonden door open of gesloten deuren. In de kamers kan je wapens, spreuken, schilden en ander nuttig materiaal vinden.


Tijdens een speelbeurt mag een speler tot 3 acties uitvoeren. Een ronde zal zo lang duren totdat alle spelers passen. De mogelijke acties zijn bewegen, een gesloten deur openen en goblins plaatsen. De goblins worden gebruikt om gebieden te controleren. Op het einde van een beurt zal de speler met de meeste goblins de beste kaarten krijgen.

De kaarten zijn voorwerpen die verkocht worden aan de helden. Ze worden in het begin van een beurt open op tafel geplaatst. Jou taak zal dus bestaan uit het gade slaan van de helden die op zoek zijn naar verschillende materialen, en het opnemen tegen je medespelers om de beste goederen - in dit geval kaarten -  te verkrijgen om zo de beste deal te kunnen doen. Verder vinden we allerlei gespuis zoals ogres (a.k.a. shrek), draken (inclusief een mini-draak) en boekhouders terug in het spel om alles wat meer pit te geven.


Na het eerste seizoen zal er een tweede seizoen volgen waarbij er nieuwe helden zijn en nieuw materiaal om te verkrijgen. Tot slot is er een derde seizoen waar op het einde de rijkste handelaar de winnaar van Dungeon Bazar zal zijn.

Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dungeon bazar is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.




Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts