Funkenschlag Deluxe

Funkenschlag Deluxe, of hoogspanning deluxe als je wil, is een herwerkte versie van het origineel spel, en dit omwille van het 10-jarig bestaan van dit toch wel succesvolle spel. Is het feit dat je het origineel spel al hebt, een reden om deze deluxe versie niet aan te schaffen ? Misschien wel, misschien niet. We vinden toch heel wat veranderingen, en als echte Hoogspanning-fan mag je het zeker niet missen.


Ten eerste is de map groter. Veel groter. Aan de ene kant vinden we Europa, en niet Duitsland zoals vroeger, en aan de andere kant heel Noord-Amerika. Verder bestaan de grondstoffen niet meer uit saaie kubusvormige houten blokjes, maar uit leuke gekleurde houten vormen. De grondstof 'afval' is verdwenen en vervangen door gas. Verder is de volledige stapel met krachtcentrales vernieuwd, waarvan er enkelen gas nodig hebben in plaats van afval. Ook de nieuwe overzicht kaartjes om de grondstoffen opnieuw aan te vullen is van harte welkom. Geen gezoek meer in de handleiding.


Op het nieuwe bord is nu ook plaats voorzien om de markt voor centrales te veilen. En naast het beurtvolgorde spoor is een tweede spoor voorzien, zodat je kan zie wie er al een centrale gekocht heeft. Er is zelfs een kleine hamer voorzien om aan te duiden welke centrale ter veiling werd aangeboden. De krachtcentrales zelf hebben ook een nieuwe vorm gekregen; ze hebben nu de vorm van een fabriekje.Tot slot stellen we vast dat het papieren geld verdwenen is, en nu vervangen werd door plastic munten.


Verder blijft de gameplay identiek aan het oorspronkelijk spel van 10 jaar geleden. En al maar goed ook : never change a winning team.

Dit spel werd geschonken door 2F spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Hoogspanning Deluxe is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.




Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur


Reacties

Populaire posts