Sun Tzu

Tijd voor een beetje geschiedenis op deze koude zaterdag terwijl de sneeuwvlokken neer dwarrelen. We flitsen ons zelf terug naar het jaar 506. Sun Tzu trok verder de Hwai rivier op, waar hij werd aangevallen door het leger van Ch'u, dat onder de leiding stond van Koning Shao. Sun Tzu en zijn soldaten waren echter serieus in de minderheid waardoor de legers van Koning Shao hun positie konden verstevigen.


Maar clever als Sun Tzu was, veinsde hij dat zij leger het afdroop, waardoor Koning Shao de opdracht aan zijn legers gaf om zich te verspreiden om de achtervolging in te zetten. Nu dat het leger van de koning zich in stukjes bewoog, kon de machtige krijgers van Sun Tzu daar korte metten mee maken. Deze slag stond bekend als de slag van Bai Ju. Maar dat wist iedereen wel, niet ?


Maar genoeg Oosterse geschiedenis, Sun Tzu het bordspel is ook wel gekend als Dynasties. De spelers zullen de rol aannemen van Sun Tzu of van Koning Shao. Ze zullen deze 2 legers leiden in een poging om China terug te verenigen. Het is eerder het ontwikkelen van een krachtig leger dan gebruik te maken van brute kracht waar het om draait.


Elke beurt zullen de spelers kaarten spelen op bepaalde provincies, en ze één voor één omdraaien bij de provincie. Afhankelijk van wie de kaart met de hoogste waarde heeft gespeeld, worden er legers bijgezet of weggehaald. Misschien werd er door iemand wel een speciale kaart gespeeld ?
Bepaalde kaarten kunnen slechts éénmaal gebruikt worden, dus die kaart op het juiste moment spelen is kritisch om de winnende strategie te hanteren.


Heel bijzonder in dit spel is de manier waarop punten worden bijgehouden : er is 1 spoor met een markeerder in het midden. Wint speler 1 een punt, schuift deze steen naar hem op, en zo zal de tegenstander een punt verliezen. Het spel is ten einde na 9 rondes, of als de scoresteen helemaal bij 1 speler staat.

Dit spel werd geschonken door Matagot en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Sun Tzu is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts