Adventure tours

In deze Adventure Tours sta jij aan het hoofd van een expeditie, en je wilt de avonturiers meepakken op avonturen en hen geweldige dingen laten zien. Maar misschien is het belangrijkste wel dat je er nog een goed centje aan kunt verdienen. Je moet er gewoon voor zorgen dat je het juiste materiaal ter beschikking hebt, anders zal je nergens geraken.


Het spel zal 3 rondes duren. In elke ronde zullen de spelers met 6 kaarten op hand starten. Als actie in je beurt kan je een kaart aan de rechterkant van je spelersbord spelen, als ondersteuning van je expeditie. Hierdoor zal je technologie, je voorraad aan kleren enzovoort stijgen. Je kan ook een kaart boven je spelersbord plaatsen. Dit is dan een avonturier die jou ingehuurd heeft om mee op avontuur te gaan. Maar op dit te mogen doen, zal je aan een bepaald aantal voorwaarden moeten voldoen. Welke voorwaarden staan op de kaart van die avonturier. Zo kan het zijn dat je technologie level al op 5 moet staan. Op het einde van je beurt mag je nog een kaart van de stapel trekken.


Zodra je een avonturier plaatst, mag je de speciale krachten uitvoeren die op die kaart staan. Zulke speciale krachten kunnen zijn : speel nog een beurt, geeft je medespelers een kaart, steel materiaal van de medespelers. Zodra een speler zijn laatste kaart heeft geplaatst,  is de ronde onmiddellijk ten einde. De spelers verdienen nu zoveel geld gelijk aan de waarde van de avonturiers bovenaan hun speelbord. Ze verliezen wel 2 geld voor elke avonturier die ze nog op hand hebben. De speler die het meeste geld wist te winnen in 3 rondjes is de winnaar.


Je kan ook de meer geavanceerde versie spelen, waarbij elk spelersbord verschillende startwaardes zal hebben voor de technologie, voorraad en kleding, en waarbij elke speler 1 speciale unieke eigenschap heeft dat je éénmaal per ronde kunt gebruiken.

Dit spel werd geschonken door Schmidt spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts