Fische und steine

Bij Fische und steine of bij Fish'n Stones ben jij een poes, en je lust wel eens een lekker visje. Je trekt naar de vijver en zoals alle katten heb je een vishengel bij om die lekkere hapjes boven het water te krijgen. Jammer genoeg zitten er ook stenen in het water.


Jou doel is om meer vissen te vangen dan je tegenstander, en om liefst zo weinig mogelijk stenen boven te halen. Bij de start krijgt iedereen 3 kaarten op hand, bestaande uit 1 kat en 2 blanco kaarten. In het midden van de tafel komen de vijverkaarten gedekt te liggen. Een spelletje bestaat uit 4 rondes, en elke ronde heeft 5 fases.

Die 5 fases zijn :
* De vijver vullen : in het begin van de ronde komt er een nieuwe vijver te liggen bestaande uit 9 kaarten.
* Het gedekt plaatsen van de handkaarten langs de kant van de vijver. De kaart met de kat zal bepalen in welke rij de speler wilt vissen.
* Kaarten verhuizen : je mag een kaart horizontaal of verticaal grenzend aan de tegel waarop je aan het vissen bent, verplaatsen naar je doeltegel. Dit is niet verplicht maar optioneel.
* Vissen : De kaart met de kat geeft aan in welke rij je 1 tegel in je emmer mag leggen. Dit zal in spelersvolgorde gebeuren, dus het kan voorvallen dat de laatste speler niets heeft, of erger nog : stenen opvist.
* Geef de startspelerskaart door aan de volgende speler.Je scoort punten door het aantal vis dat je gevangen hebt, min het aantal stenen.
Dit spel werd geschonken door LOGIS en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts