Foreclosed!

De eigenlijke titel is : Vasaran Alla, wat Fins is voor Verkocht ! We houden het op de Engelstalige titel : Foreclosed !


Er is een steenrijke miljonair gestorven, en de erfgenamen zijn samen gekomen om te beslissen wie welk deel krijgt. Wel, krijgen ... de man had nog enorm hoge schulden uitstaan, en de eigendommen zullen verkocht moeten worden om deze schulden af te lossen.  Jij bent één van die schuldeisers.
Jij hebt helemaal geen behoefte aan een met diamanten bezet horloge, of aan een unieke verzameling fossielen, maar met de andere schuldeisers in de buurt is het misschien beter dat je grabbelt wat je kan krijgen ?Het spel is eenvoudig, maar de strategie die je kan toepassen is onbeperkt. Elke beurt krijg je 1 voorwerp uit de miljonair zijn eerder rare collectie. Krijg jij nu net toevallig een volledig zilveren bestek, terwijl een andere speler die mooie oldtimer kreeg, dan kan je die speler misschien een bod doen dat hij niet kan weigeren. Moest die speler die auto of dat voorwerp toch voor zich willen houden, moeten ze dit beschermen door meer geld te betalen dan jij hem hebt aangeboden. Mocht die speler niet genoeg geld hebben, moet deze uw bod wel aanvaarden.


Zodra alle spelers de kans hebben gehad om een bod te doen, is de ronde ten einde en alle verkregen voorwerpen worden aan de collectie van de spelers toegevoegd. Vaak zal je jezelf geamuseerd voelen doordat andere spelers veel geld moeten betalen voor een voorwerp doordat jij dit zogezegd ook graag wou hebben, wat eigenlijk niet het geval was. Om het spel nog extra diepgang en uitdaging te geven, zijn er actiekaarten voorzien voor de meer gevorderde spelers.

Dit spel werd geschonken door Roll D6 games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts