Frankenstein's bodies

Dit spel is tot leven gekozen dankzij een Kickstarter campagne, en geloof me, er zijn al een heleboel fans van dit op het eerste zicht toch wel griezelig uitziende spel.


De regels zijn erg simpel en het speelt ook erg vlot. Elke speler is een soort van wan-na-bee chirurg, en jullie zijn uitgenodigd in het kasteel van niemand minder dan de Heer Frankenstein, om eens een lichaam in mekaar te knutselen. Jullie gaan het tegen mekaar moeten opnemen in een wedstrijdje om ter mooiste lichaamsdelen samenvoegen tot één lichaam ... iemand een tomatensoepje tijdens het spelen ?


Elke chirurg krijgt 2 operatietafels waarop hij zijn gang kan gaan. Extra punten kunnen verdiend worden door jou vaardigheden als chirurg te laten zien door ze allemaal van hetzelfde geslacht of serum kleur te maken. Iedereen krijgt in het begin 5 handkaarten.Tijdens je speelbeurt moet je 2 kaarten nemen: oftewel 2 gedekte kaarten van de stapel oftewel één open kaart en één gedekte kaart.
Daarna zal je 2 kaarten moeten spelen, zodat je terug 5 handkaarten hebt op het einde van een ronde. In het begin zal iedereen verschillende lichaamsdelen verzamelen, maar later in het spel zal er links of rechts wel eens wat gestolen worden. En dan begint het leuk te worden.


Je mag een kaart tijdens je beurt spelen om een lichaamsdeel op een operatietafel van een tegenspeler te verwijderen, en je mag dit onderdeel zelf gebruiken of zelfs bij iemand anders aan zijn project toevoegen. Maar er zijn manieren om jezelf te beschermen van zulke stoute handelingen ! Via kaarten kan je de tegenspelers of hun operatietafels saboteren. En je dient op te letten voor geïnfecteerde lichaamsdelen !


Het komt er allemaal op neer om voorzichtig je kaarten te spelen op de juiste tijd. Eenmaal je dat onder de knie hebt is het allemaal een fluitje van een cent. Het spel is ten einde als een speler zijn 2 lichamen af heeft, of als de trekstapel 2 maal op is.

Dit spel werd geschonken door Yay! Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts