Groovy Pips

Bij Groovy Pips zal elke speler mooie combinaties van dobbelsteenworpen willen dobbelen. De mensen die bekend zijn met poker-termen zullen dit vast en zeker herkennen : three of a kind, full house, straight, ...



Door deze combinaties te dobbelen kan je kaarten winnen. En het zou wel eens kunnen dat de kaart die jij kiest en waar je wilt voor dobbelen, niet door jou maar door een tegenspeler gewonnen zal worden.

Elke speler begint met 10 kaarten op hand, waarop verschillende getallen combinaties staan die je zult moeten dobbelen, en de waarde van deze kaart zie je bovenaan de kaart staan. In het begin van een ronde zal elke speler in het geheim een kaart kiezen, die in het midden van de tafel leggen, en deze allen te samen omdraaien. Daarna mag de startspeler beginnen dobbelen. Je krijgt 3 beurten om met de 5 dobbelstenen te dobbelen, en je zult moeten proberen om de combinaties die op de kaarten staan te maken.


Bij voorkeur dobbel je meer dan 1 combinatie, zo kan je verschillende kaarten in 1 beurt winnen. In ieder geval mag je bij elke combinatie die je kan werpen de kaart nemen, en scoor je de punten die op deze kaart staan. De speler die op het einde van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Drei Hasen in der Abendsonne en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts