Ivor the engine

Niet zo lang geleden was er een spoorweg in de linker bovenhoek van Wales. Het was geen al te lange spoorweg, en ook geen belangrijke, maar het werd de “Merioneth and Llantisilly Spoorweg Company Limited” genoemd, en dat was er allemaal. En, in een schuurtje op een zijspoor aan het einde van de spoorweg, woont de Locomotief van de “Merioneth and Llantisilly Spoorweg Company Limited”. Aangezien dit een nogal lange naam was voor een kleine locomotief, noemde iedereen hem gewoon Ivor ...


Het doel in dit treinspelletje is helemaal anders dan andere treinspellen. Geen goederen van hier naar daar transporteren deze keer, nee, je zult schapen moeten verzamelen, en taken moeten vervullen voor zijn vrienden. Je zult extra punten scoren als je schapen van een heel gebied kunt verwijderen. De speler die op het einde van het spel de meeste schapen heeft is de winnaar.


Een beurtoverzicht zier er als volgt uit  :
1.Neem een schaap: Neem 1 schaap van de locatie waar je staat, en leg het in jouw schapenkooi.
2.Beweeg en speel kaarten uit: beweeg je wagon 1 plaats langs gelijk welke verbonden (enkelsporige) spoorlijn naar een aangrenzende, onbezette locatie. Voor of na elke beweging mag je een opdrachtkaart uit je hand spelen, om de opdracht te vervullen of speciale acties te doen.
3.Neem een kaart: Neem willekeurig 1 kaart van de aanbodlijn. Als je meer dan 4 kaarten op handen hebt aan het einde van je beurt, moet je alle extra kaarten afleggen én verlies je per kaart 1 schaap uit je schapenkooi.
4.Vul de aanbodlijn terug aan: Trek 1 kaart van de trekstapel, en leg het zichtbaar in de aanbodlijn om de genomen kaart te vervangen. Als de kaart een evenementenkaart is, volg je de instructies op die kaart.


Dit spel werd geschonken door Surprised Stare Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur


Reacties

Populaire posts