Monsterwas

Het was even raar opkijken toen we een pakje voor onze deur vonden. Wat zit daar nu in ? Een grote blikken doos ? Wacht eens even ... dat is het nieuwste spel van Haba : Monster Laundry.

Alle spellen die we tot nu toe van Haba besproken hebben, bestaan uit de bekende knalgele speldozen. Enkele daarvan weken af het laatste jaar, door een ietwat andere kleur. Maar deze keer komen ze met een vrij grote metalen doos in de vorm van een wasmachine, met daarin ... wasknijpers, een wasdraad en monsters !


In de waskamer leven een heleboel monsters, en ze willen allen maar één ding : van die vieze geur af geraken. Door het schrobben, spoelen en wassen vliegt het water alle kanten op. Enkel de snelste speler kan alles bijhouden en zal de meeste gouden wasknijpers verzamelen.


De spelers gaan allemaal even ver uit mekaar staan in een ronde, en houden de wasdraad rondom hen.
Het doel van de spelers is om de monsters vast te grabbelen en ze op de wasdraad te hangen. Je kan ze ofwel aan je linkerkant of aan je rechterkant aan de draad hangen. Dat is afhankelijk van bepaalde criteria. De snelste speler krijgt een gouden wasknijper als beloning. De speler die als eerst 3 van deze gouden pinnen kan verzamelen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts