Old World And Code Of Nine

Geen alledaagse titel voor een spel : Old world and code of nine. Het is een spel van Japon brand, en in die helft van de wereldbol staat het spel beter bekend als Owacon. Gelukkig is dit de internationale editie.


Dit kaartspelletje, met een speelbord weliswaar, heeft als doel om al lang vervlogen herinneringen terug samen te puzzelen. De spelers nemen het tegen mekaar op om overwinningspunten te scoren. Die kunnen ze verdienen door de 8 of 9 random gekozen geheugenkaarten, die in het begin van het spel verdeeld worden. Elke speler zal naar slechts 2 van deze 8 kaarten mogen bekijken.


Elke ronde kiezen de spelers uit verschillende acties, waarbij ze verschillende voorwerpen kunnen verwerven zoals geldstukken, boeken etc... of misschien mag je wel eens gluren naar de geheugenkaarten van één van je tegenspelers ? Na 5 rondjes wordt gekeken wie de meeste punten heeft, en dat is de winnaar. De overwinningsconditie staan op deze geheugenkaarten. In totaal zijn er 28 van deze kaarten ter beschikking, maar voor een spel heb je er dus maar 8 of 9 nodig.
Deze kaarten (en hun combinatie) zullen in grote mate bepalen hoe je het spel gaat spelen.


Je hebt maar 15 beurten in heel het spel. Jij kiest een locatie op het bord en je krijgt dat effect. Elke locatie heeft zo verschillende effecten. Je kan voorwerpen krijgen, je kan ze stelen, je kan naar kaarten gluren, of andere spelers opzadelen met voorwerpen die jij niet moet hebben. Een gevecht voor informatie : een unieke spelervaring, maar dat zijn we van Japon Brand gewoon.

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts