Spellcaster

Er doen geruchten de ronde over een betoverd eiland met de naam Sapphire Island. Het eiland zou, omgeven door mist en magie, bewoond zijn door tovenaars die het voortdurend tegen mekaar moeten opnemen in een gevecht met magische spreuken, tot er één overblijft die alle prestige en rijkdommen krijgt.


Spellcaster is een erg snel, simpel en leuk spelletje. De regels uitleggen zal minder dan 5 minuten in beslag nemen. In de doos vinden we 60 unieke kaarten met hun eigen vloek erop. Die vloek kan in jou voordeel zijn, of iets in het nadeel van de andere. Er zijn 4 kleuren van vloeken : rood, geel, groen en blauw.


In het midden van de tafel tussen de 2 spelers komen deze 4 kleuren op een rijtje te liggen. Als de eerste speler aan de beurt is, mag hij 2 acties uitvoeren van de 3 beschikbare acties. Acties kunnen zijn : Trek een kaart van de stapel, speel een kaart vanop hand op de tafel op één van deze 4 kleuren, en de laatste actie is activeer een kaart op tafel. Daarna is het de andere speler zijn beurt.

Als je kiest om een kaart te spelen, moet je die op een kleur spelen, met de tekst naar jezelf gericht. Deze kaart is nu van jou, en je kan die elke beurt activeren. Maar als de tegenspeler kiest om ook een kaart van diezelfde kleur te spelen, dan komt die over jou kaart te liggen, met de tekst naar je tegenspeler. Nu is die kaart van hem, en kan hij ze elke beurt activeren.


De 2 spelers krijgen elk 15 energiesteentjes en 2 saffieren. De speler die als eerste 15 saffieren heeft, is de winnaar. Of de speler die het eerste zonder energiesteentjes zit, is de verliezer. Door de kaarten op tafel te activeren kan je saffieren of energie bijverdienen, of kan je tegenstander er verliezen.
Het spel kan ook met 3 of 4 gespeeld worden, maar dan in teams.

Dit spel werd geschonken door R&R games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts