Swish

Swish is een spel waarvoor je goede ogen en snelle reflexen zult nodig hebben. Het doet ons een beetje aan het spel Set denken. Swish is een spel waarbij je patronen zult moeten herkennen, en je moet dit sneller doen dan jou tegenstanders als je wilt winnen.


We hebben het nog maar één keer tegen gekomen : transparante kaarten. We vinden 60 stuks doorzichtige kaarten met hier en daar 2 soorten symbolen op : ballen en ringen. Die figuren komen regelmatig terug in 4 verschillende kleuren. In het begin van het spel worden er 16 kaarten op de tafel geplaatst. Alle spelers zullen tegelijk proberen om 'swishes' te maken. Een swish zijn 2 of meer kaarten die je op mekaar legt, en waarbij elke bal van een bepaalde kleur, in een ring van diezelfde kleur komt te liggen.


Lukt het je om zulke 'swish' te maken, dan mag je de kaarten houden waarmee je deze gemaakt had.
De speler die de meeste kaarten heeft op het einde van het spel, is de winnaar. Je kan dit spel spelen in verschillende varianten. We raden je wel aan om dit op een lichtkleurige of ten minste een effen tafel te spelen. Je mag natuurlijk ook op een erg druk en kleurrijk tafelkleed spelen, dat maakt het spel nog meer uitdagender.

Dit spel werd geschonken door Thinkfun / Eureka Puzzle en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts