Tortuga

Piraten is een veel gekozen thema bij bordspellen. Goed, schapen en zombies winnen als het aankomt op welke thema's het meeste voorkomen. Tortuga van Queen Games heeft echter voor de rum drinkende personen op een houten been met een papegaai op de schouder gekozen.


Tortuga is een dobbelspel waarbij de spelers hun schatten op het eiland met dezelfde naam proberen te krijgen. Dat is de enige plaats waar hun kostbaar bezit veilig is voordat de andere piraten er mee aan de haal gaan. Lukt het je om 6 schatkisten naar het eiland te brengen, is het spel ten einde. Wie de winnaar is, dat hangt af van de waarde van de schatkisten.


Tijdens een speelbeurt dobbelen alle spelers te samen met 5 dobbelstenen. Daarvan mag je kiezen hoeveel je er wilt bijhouden, maar ze moeten hetzelfde symbool hebben. Doodskoppen op de dobbelstenen zijn jokers en mag je voor eender wat gebruiken. Dit alles doe je achter je schermpje, en nadat iedereen klaar is, laten de spelers gezamenlijk zien wat ze gekozen hebben. Afhankelijk van de worp kunnen bepaalde acties uitgevoerd worden. Deze acties kunnen zowel aanvallend als verdedigend zijn. Je kan onder meer je schepen verbeteren, nieuw bemanning aanwerven, waardoor je met meer dobbelstenen mag dobbelen. Je kan ook schatkisten stelen van je medespelers, of ze aanvallen met je kanonnen.


Elke schatkist die op het einde van het spel op het eiland is terecht gekomen, is 3 punten waard. Zijn er nog schatten aanwezig op je schepen krijg je daar 2 punten voor. Liggen er nog schatten op het land, krijg je 1 punt per schat. Je kan nog bonuspunten verdienen door setjes van schatkisten te verzamelen.

Dit spel werd met korting aangekocht bij Queen Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts