Tovenaar Malefix

Tovenaar Malefix gaat op vakantie, en de leerlingen tovenaars zullen daarvan profiteren ! Zodra Malefix weg is, beginnen ze te snuffelen doorheen zijn spullen, en lezen zijn enorm groot boek vol met magische spreuken.


Op het eerste zicht lijken de pagina's van dit toverboek allemaal leeg, maar al snel zullen de leerlingen tovenaars beginnen om de maagdelijk witte bladzijdes vol te tekenen en schilderen. Beurtelings zullen ze elkaars tekening of schildering proberen te raden. Dit is moeilijker dan het lijkt, want de hele tekening is bedekt door bladwijzers in het begin, dus die leerling die het snelste is, en met de meeste fantasie zal waarschijnlijk de tekening juist raden.


De spelers tekenen een tekening op hun ezel zodanig dat de andere spelers dit niet kunnen zien. Om beurten zetten ze hun tekeningen in het magisch boek, en de andere spelers moeten raden wat ze getekend hebben. Afhankelijk van een dobbelsteenworp zullen bladwijzers van de tekening gehaald, waardoor deze steeds meer en meer zichtbaar zal worden. De speler die als eerste kan raden wat er was getekend, krijgt daarvoor punten. Hoe minder er van de tekening zichtbaar is, des te meer punten ze kunnen verdienen. De speler die als eerste een aantal punten weet te scoren is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts