UFO Alarm

UFO Alarm was een van de spellen die van redelijk ver onze aandacht trok op de spellenbeurs in Essen. Misschien zaten de felle kleurtjes er voor iets tussen ? Maar de grote paarse vliegende schotel boven het speelbord kan er ook iets mee te maken hebben.


De Duitse editie heet Alien Alarm, de Nederlandstalig versie van Goliath heet UFO Alarm. Toch heeft dit spel een Amerikaans tintje : dit spel zal namelijk werken met eliminatie. Jij zult moeten proberen om als enige speler over te blijven. Het spelen verloopt in 2 fases. In de eerste fase gaan jou mannetjes op stap vanuit jou boerderij. Dobbel met dobbelstenen en je mag evenveel vakjes verder als je net geworpen hebt. Staat er iemand al op een vakje, mag je dat vakje overslaan. En je zult er eerst moeten voor zorgen dat al jou mannetjes uit de boerderij vertrokken zijn vooraleer je 2 maal met eenzelfde mannetje gaat bewegen.


In een tweede fase krijgen we bezoek uit de ruimte : de aliens zijn er ! Behalve met de gebruikelijke dobbelstenen zal je nu ook met een alien dobbelsteen moeten werpen. Afhankelijk van het resultaat van deze worp, kan je mannetje vooruit gaan, maar ook achteruit. Het is mogelijk dat je een beurt moet overslaan, of dat je het ruimteschip moet verplaatsen. Bij het verplaatsen van deze UFO beweeg je over verschillende mannetjes. Zodra je boven iemand hangt, kan het ruimteschip deze persoon opstralen. Jullie zullen zelf voor Scotty moeten spelen door op een knop te drukken.

Is een speler al zijn mannetjes kwijt, ligt deze uit het spel. Deze speelt nog wel mee want hij mag nog dobbelen. Daardoor kan je andere spelers ergeren door hun mannetjes op te beamen. De speler die als laatste overblijft is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Goliath Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts