Beasty bar

De Beasty Bar is niet zo maar een gewone bar zoals wij die kennen. Het is er één waar de dieren naartoe komen om te feesten als .... tja de beesten zeker ?


Zoals bij alle andere clubs staat er buiten netjes een rij dieren aan te schuiven om binnen te mogen. En dan moet je nog binnen mogen van de portier dat in dit geval een gorilla is. De ene heeft daarbij al wat meer geduld dan de andere, terwijl er nog anderen zijn die proberen voor te steken in de rij. De rij aanschuivende dieren zal in dit spel voorgesteld worden door een rij van kaarten in het midden van de tafel. Van je 4 handkaarten speel je er één rechts van de rij. Zodra er 5 beesten in de rij wachtende staan op het einde van een beurt, mogen de 2 eerste binnen. Het dier dat achteraan stond gaat van pure frustratie naar huis. De 2 in het midden schuiven nu op naar voor.


De dieren die je in de rij speelt hebben ook een speciale eigenschap dat invloed kan hebben op de posities in die rij. De koning der dieren, een leeuw zal steeds vooraan in de rij staan. Een krokodil daarentegen zal kleine diertjes opeten om vlugger de club te kunnen betreden. Een slang zal ervoor zorgen dat de kleine dieren vooraan staan en de grote vanachter. Dat had het nijlpaard nooit gedacht.
Verder is er nog een zebra die de kleine dieren beschermen tegen het effect van een krokodil of nijlpaard. Een kameleon is dan weer zo snugger om zich te vermommen in eender welk dier.


Elke speler heeft van elk dier 1 ter zijner beschikking, maar heeft er slechts 4 op hand. Zodra alle spelers al hun kaarten gespeeld hebben, is het spel ten einde. De speler die de meeste beesten in bar heeft gekregen is de winnaar. Je kan ook regels voor een gevorderde variant vinden, moest je het allemaal wat te gemakkelijk vinden.

Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts