Hold your breath!

 Iedereen kent vast wel Walk the plank en  Get Bit!, een spel over domme piraten of waarbij je met je mannetje moet weg zwemmen van de haai vooraleer deze een arm of een been op zal eten. Deze Hold your Breath! is het laatste spel in deze trilogy. Gelukkig hoef je helemaal niets af te weten van de eerste 2 spellen om deze te kunnen spelen.


De niet al te snuggere piraten werden in het spelletje Walk the plank al van hun schip gesmeten door de kapitein, en even later werden ze in Get Bit achterna gezeten door bloeddorstige haaien. Nu zijn de piraten toe aan hun finale uitdaging. Elke speler is een piraat die het lumineuze idee gekregen hebben om een wedstrijdje adem inhouden te spelen, om te zien wie de stoerste piraat is. Tja, wat moet je anders gaan doen in het midden van de oceaan ?


Het spel zal in 2 rondes gespeeld worden, waarbij in de eerste ronde elke speler dieper mag duiken, tenminste als de zwem en luchtkaarten hebben om dit te doen. Telkens zullen de spelers hun geluk op de proef stellen, want het is die piraat die het diepste durft te duiken in ronde 1, en terug boven kan komen aan de oppervlakte in ronde 2, die wint. En de rest ? Wel die hadden waarschijnlijk te weinig zuurstof, en hebben besloten om 'bij de vissen te gaan slapen'. Helaas pindakaas.


 De spelers hebben de mogelijkheid om kaarten zoals paniek, haai en andere lastige kaarten tegen de andere spelers te spelen. Hierdoor zal je hen hinderen en vertragen. In de 2de ronde is het een gevecht om terug boven te geraken voordat je lucht op is. We moeten eerlijk toegeven dat de meeste van de piraten de oppervlakte niet terug bereiken, maar die het diepste gedoken heeft en toch terug tot boven kan komen is de winnaar. En hoe dieper je duikt, des te moeilijker het zal worden om het er levend van af te brengen.

Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts