Lap dance

Awel, dat zijn nogal eens lappen he ! En dan bedoel ik niet de inwoners van het hoge Scandinavisch noorden, maar het feit dat een gezelschapsspel met dit thema in bepaalde landen het levenslicht mocht zien. Lap Dance werd uitgebracht door Artipia games, die bekend staan voor erg leuke en populaire spellen zoals Drum roll, Among the stars, Briefcase en Shadows over Empires. We vonden het dan ook erg raar dat Lap Dance dit rijtje vervoegde.


Maar dit spel heeft weinig te maken met strippen en halfnaakt op de schoot van je medespeler te moeten dansen om ter meeste punten. Het is gewoon een grappig spel met toevallig een pikant thema.

De grote baas heeft net de manager van een erg prestigieuze stripclub ontslagen, en is nu op zoek naar een nieuwe manager. De spelers spelen hier entertainment assistenten in die stripclub. Hun taak is om voor de goede klanten te zorgen en erop toe te zien dat ze niets te kort komen.

Deze rijke klanten zullen naar dansers vragen, drankjes en luxe goederen. Ze zijn bereid om hiervoor veel geld te betalen aan de assistent die hiervoor kan zorgen. De speler die het meeste geld kan bijeen krijgen op het einde van het spel, zal de nieuwe manager worden, en ook de winnaar van dit spel.


Het volledig spel zal 5 rondes duren, en elke ronde is onderverdeeld in 4 fases. Een eerste fase is de voorbereiding, waarbij de wenskaart van de klant wordt omgedraaid. Ook de zandloper van 1 minuut zal dan gestart worden.Dat is de tijd die je krijgt om acties te plannen. Acties plan je door max. 4 actiekaarten gedekt voor jou op tafel te spelen. De speler die als eerste klaar is, mag een volgordekaart nemen. Een de tweede fase mogen de spelers één voor één de gebeurteniskaarten uitvoeren.


In fase 3 zal er moeten gedobbeld worden. Je mag altijd met 2 stenen werpen, maar afhankelijk van de kaarten mag je er meer nemen. Als je gedobbeld hebt, mag je 1 steen opzij houden en de rest opnieuw dobbelen, behalve de stenen met een ster : die dobbelstenen liggen vast.  Aan de hand van het dobbelsteenresultaat en de gespeelde kaarten zal de spelen nu proberen zo veel mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant. In ruil daarvoor zal de speler geld en bepaalde voordelen ontvangen. In de laatste fase zal alles 'opgeruimd' worden om een nieuwe ronde te starten.
En jullie dachten halfnaakte dames in de doos terug te vinden ? 8-)

Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar, maar owv het thema vanaf 18 jaar
Speelduur : 45 minuten
 

Reacties

Populaire posts