One Night Werewolf

Nog maar net geleden hebben we One Night Ultimate Werewolf besproken. Die review kan je hier lezen. Deze keer laten we het woordje Ultimate eraf, zodat we de Japanse versie hebben.

 De cover van dit spel, dat getekend lijkt te zijn door een tekenprogramma uit de jaren 90, bevat een korte tekst onderaan, dat alles samenvat : 'Need only few ppl, 10min, But it's Werewolf GAME'.

One Night Werewolf is ook een simpele versie van het gewone spel weerwolven. Er is slechts 1 keer een nacht fase en een enkele dag fase. Gedurende de nacht mogen de spelers die de tovenaar, de weerwolven en de dief als karakter hebben gekregen, wakker worden en hun speciale eigenschap uitvoeren gedurende 10 seconden lang.


Tijdens de dag fase zullen de spelers discussiëren over het feit wie nu de weerwolven zijn. Tenminste als er weerwolven zijn ! Tegelijkertijd zullen alle spelers tegen één speler stemmen. De persoon naar waar de meeste vingers wijzen, zal gedood worden. Is die persoon een weerwolf, winnen de mensen. Heeft die persoon een menselijk karakter, winnen de weerwolven.


Kort en eenvoudig, zonder teamleider en zonder dat je verschillende minuten met je ogen dicht moet gaan zitten. De kracht van dit spel zit wel in de discussies die de mensen aangaan. Met stille of verlegen spelers verliest dit spel veel van zijn charme.

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minutenReacties

Populaire posts