Pizzeria italia

De mensen die graag bier drinken, of wel eens bij een drankencentrale komen, hebben het misschien al eens gezien : een meter bier, dat bestaat uit een houten bak van een meter lang gevuld met verschillende flesjes bier. Een mooi souvenir uit België als je het mij vraagt. Italië daarentegen staat bekend om zijn lekkere pizza's. Wij kennen deze lekkernij vooral als een ronde schijf, maar in Italië maken ze ook 'meters' pizza's, iets dat er blijkbaar erg populair is.


Deze meter pizza is geen ronde maar een lange rechthoekige pizza. De spelers zullen deelnemen aan  de wereldkampioenschappen  'pizza per meter' - maken. Daarbij zullen ze proberen om de langste, lekkerste en meest spectaculaire pizza te bakken dan alle andere deelnemers. Maar ook hun snelheid van bakken zal van belang zijn.

Aan de hand van een open trekstapel met kaarten verkrijgen de spelers hun ingrediënten voor hun pizza. Daarmee moeten ze onmiddellijk en sneller dan de tegenstanders een pizza maken, en ze zullen proberen om geen verkeerde ingrediënten te gebruiken. Afhankelijk van de lengte en de smaak van de pizza, zal iemand gekroond worden tot beste pizza bakker van de wereld. Bij dit kaartspelletje staan vooral plannen en supersnelle reflexen centraal. Zo, nu ga ik eerst een pizza eten ....

Dit spel werd geschonken door Red Glove en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minutenReacties

Populaire posts