Primiera

Kaleidos games is nog niet zo bekend bij de meeste spelers van Het Geel Pionneke. Vorig jaar mochten we jullie Dice Run van deze uitgeverij presenteren, deze keer is het de beurt aan Primiera, een luchtig en vlot kaartspelletje.


Vier spelers spelen tegen mekaar in dit kaartspel om ter meeste punten, maar in elke ronde zal er een team gevormd worden tussen 2 spelers. Dit team zal elke ronde uit andere spelers bestaan, afhankelijk van wie de eerste kaart mag spelen. Het kan af en toe wel eens gebeuren dat het ieder voor zich is een hele ronde lang.

De stapel met netjes vormgegeven kaarten bestaan uit 40 stuks, waarvan er 4 verschillende kleuren zijn. Elke kaart heeft een eigen 'Primiera' waarde bovenaan afgedrukt. Tijdens een speelbeurt moet een speler een kaart speler open op de tafel, in een poging om één of meerdere kaarten te winnen, waarbij de som van die kaarten gelijk is aan die gespeelde kaart. Als een speler geen kaart kan spelen moet deze een kaart open op de tafel spelen. Lukt het jou om alle kaarten in één keer van de tafel te spelen, krijg je 1 punt.

De eerste speler die 'Herald' speelt, dat zijn kaarten met waarde 1, zal bepalen wie zijn of haar partner deze ronde is. Op die kaart staat namelijk een pijl die zal aanduiden wie jou partner is. Op het einde van de ronde tellen de 2 teams hun punten samen. Elke speler zal afzonderlijk die punten noteren, want uiteindelijk is er maar 1 winnaar op het einde van het spel.

Dit spel werd geschonken door Kaleidos Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts